Przedmiot projektu - Kultywowanie tradycji kuchni regionalnej poprzez zakup sprzętu gastronomicznego i organizację obsługi gastronomicznej na lokalnych imprezach.
Celem operacji jest kultywowanie tradycji regionu oraz aktywizacja społeczności lokalnej poprzez współorganizowanie lokalnych imprez i uroczystości od strony zaplecza gastronomicznego z uwzględnieniem kuchni regionalnej
W ramach zadania zakupione zostało: Sprzęt cateringowy (podgrzewacze, termosy, stoły cateringowe), naczynia gliniane oraz akcesoria (łyżki drewniane, obrusy, kiernicka).
Projekt zakładał zakup sprzętu, dzięki któremu organizowano poczęstunek na lokalnych imprezach z przysmakami pienińsko-gorczańskiej kuchni regionalnej, którą mogli delektować się zawórno mieszkańcy jak i turyści.
Wartość całkowita projektu: 9 781,95 zł.
Kwota dofinansowania: 5 815,09 zł
Projekt został zrealizowany w roku 2012r.
Beneficjent: Zofia Piszczek
Galeria zdjęć
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie” Operacja pn. „Podnoszenie kompetencji LGD i społeczności lokalnych, szkolenie i tworzenie sieci kontaktów oraz wypracowanie mechanizmów współpracy i włączania lokalnych społeczności w celu przygotowania i wdrożenia LSR Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania Gorce-Pieniny współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy Leader w ramach poddziałania „Wsparcie przygotowawcze” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 Przewidywane wyniki operacji: Realizacja Planu włączenia społeczności, w szczególności przygotowanie LSR Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania Gorce-Pieniny"