KUCHNIA W OSP KĄTY WYPOSAŻONA

W ramach realizacji projektu  pn: „Czas na smaki regionalne  zachowanie i kultywowanie lokalnego dziedzictwa kulturowego”- istniejąca kuchnia w  budynku OSP Krościenko-Kąty została wyposażona w nowoczesny sprzęt  i inne urządzenia. Zakupiono robot kuchenny, stoły, krzesła, lodówkę, patelnie, garnki, komplety naczyń, sztućce oraz namiot. Wyposażenie jest niezbędne do prowadzenia  warsztatów kulinarnych , które trwają od października 2018 roku i cieszą się wysokim zaangażowaniem uczestników projektu.

Operacja jest   dofinansowana w ramach działania 19.2 „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, wdrażanej przez Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Gorce-Pieniny”.

Krystyna Kubik