KUCHNIA W OSP KĄTY WYPOSAŻONA
W ramach realizacji projektu pn: „Czas na smaki regionalne zachowanie i kultywowanie lokalnego dziedzictwa kulturowego”- istniejąca kuchnia w budynku OSP Krościenko-Kąty została wyposażona w nowoczesny sprzęt i inne urządzenia. Zakupiono robot kuchenny, stoły, krzesła, lodówkę, patelnie, garnki, komplety naczyń, sztućce oraz namiot. Wyposażenie jest niezbędne do prowadzenia warsztatów kulinarnych , które trwają od października 2018 roku i cieszą się wysokim zaangażowaniem uczestników projektu.
Operacja jest dofinansowana w ramach działania 19.2 „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, wdrażanej przez Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Gorce-Pieniny”.
Krystyna Kubik